Publicat de: adierea | aprilie 15, 2009

Eşti mântuit?

Vrei să le spui şi celorlanţi cum a lucrat Dumnzeu în viaţa ta?

Ai o experienţă în care Dumnezeu te-a scos dintr-o situaţie dificilă?

Vrei să împărtăşeşti modul în care Dumnezeu ţi-a vorbit?

Dacă raspunsul este da la una din aceste întrebări ai ocazia să scri o mărturie pe care noi să o publicăm în revista „Adierea”. Aşteptăm un e-mail de la tine cu mărturia sau întrebările pe care le ai pe adresa: adierea_tatalui@yahoo.com.

Domnul să te binecuvânteze şi să te determine să iei hotărârea corectă!


Răspunsuri

  1. Ce trebuie sa fac sa fiu mantuit ?

    Temnicerul din Filipi (Macedonia) a intrebat pe Pavel si pe Sila : .. „Domnilor, ce trebuie sã fac ca sã fiu mântuit?”(Fapte 16:30), iar in vs.31 Pavel si Sila i-au rãspuns: „Crede în Domnul Isus, si vei fi mântuit tu si casa ta.”
    Asta este ceea ce trebuie ca sa fii mantuit, credinta in Fiul lui Dumnezeu (Ioan 3:16-18, 36 ; Romani 5:1). Scriptura spune: Caci toti au pãcãtuit, si Sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.(Romani 3:23), si „Nu este nici un om neprihãnit, nici unul mãcar.(Romani 3:10). Isaia spune: Noi rãtãceam cu totii ca niste oi, fiecare îsi vedea de drumul lui; dar Domnul a fãcut sã cadã asupra Lui nelegiuirea noastrã a tuturor)Isaia 53:6, si in 64:5 Te-ai mâniat, pentru cã am pãcãtuit: vom suferi noi vesnic sau putem fi mântuiti? .
    Fiecare din noi avem nevoie de mantuire (salvare), deoarece in Romani 3:12 este scris: Toti s-au abãtut, si au ajuns niste netrebnici. Nu este nici unul care sã facã binele, nici unul mãcar, si pentru ca Dumnezeu, a rânduit o zi, în care va judeca lumea dupã dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovadã netãgãduitã prin faptul cã L-a înviat din morti…”(Fapte 17:31 ).
    Asa ca Dumnezeu va judeca lumea, si toti cei ce nu sant mantuiti vor fi judecati dupa faptele fiecaruia (Romani 2:6) si vor fi aruncati in gheena (iazul de foc) Apocalipsa 20:11-15, si acolo ei vor fi munciti zi si noapte.(Isaia 66:24 si Marcu 9:43-48). In adevar fiecare are nevoie de mantuire.
    Dar nu toti vor fi mantuiti, asa cum se arata in capitolul 9 din Romani : Isaia, de altã parte, strigã cu privire la Israel: „Chiar dacã numãrul fiilor lui Israel ar fi ca nisipul mãrii, numai rãmãsita va fi mântuitã. Cãci Domnul va împlini pe deplin si repede pe pãmânt cuvântul Lui.(Rom.9:27-28)
    Acasta este adevarat nu numai pentru Israel, ci pentru intreaga omenire :(Luca 13:23) Cineva I-a zis: „Doamne, oare putini Sunt cei ce Sunt pe calea mântuirii?” El le-a rãspuns:„Nevoiti-vã sã intrati pe usa cea strîmtã. Cãci vã spun, cã multi vor cãuta sã intre, si nu vor putea, si iarasi in Matei Intrati pe poarta cea strîmtã. Cãci largã este poarta, latã este calea care duce la pierzare, si multi Sunt cei ce intrã pe ea.Dar strîmtã este poarta, îngustã este calea care duce la viatã, si putini Sunt cei ce o aflã. (Matei 7:13-14)
    Asa cum s-a aratat mai sus, poate ca ati mai auzit (sau citit), dar trebuie bine inteles, caci ne este aratat in 2 Petru 2:1 „În norod s-au ridicat si prooroci mincinosi, cum si între voi vor fi învãtãtori mincinosi, care vor strecura pe furis erezii nimicitoare, se vor lepãda de Stãpânul, care i-a rãscumpãrat, si vor face sã cadã asupra lor o pierzare nãpraznicã.” Astfel trebuie sa cerem duh de discernamant, ca sa putem bine vedea ce vine de la Dumnezeu si ce nu.

    Credinta adevarata
    Am vazut din versetele de mai sus ca trebuie sa crezi in Isus Cristos, ce inseamna aceasta?…
    Sa crezi in El, sa ai incredere in El, sa nadajduiesti in El, sa te increzi in El.
    Psalmi 2:12 Dati cinste Fiului, ca sã nu Se mânie, si sã nu pieriti pe calea voastrã, cãci mânia Lui este gata sã se aprindã! Ferice de toti cîti se încred în El! 1 Petru 3:15 Ci sfintiti în inimile voastre pe Hristos ca Domn.
    Adevarata credinta este o incredere totala in Dumnezeu (Isus Cristos), incredere si nadejde in Harul si mila Sa. (Ps.52:8;147:11) stiind ca nimic bun nu este in tine (ma includ) Isaia 57:15; 66:2,si
    Ps 16:1 si Romani 7:18 Stiu, în adevãr, cã nimic bun nu locuieste în mine, adicã în firea mea pãmânteascã,…El ne mintuieste nu prin faptele noastre (Tit 3:5), ci avand incredere in Dumnezeu, care a fost aratata prin credinta in Isus Cristos. Filipeni 3:9 si sã fiu gãsit în El, nu având o neprihãnire a mea pe care mi-o dã Legea, ci aceea care se capãtã prin credinta în Hristos, neprihãnirea pe care o dã Dumnezeu, prin credintã.
    Vasile S. Rob al lui Isus Cristos.


Lasă un comentariu

Categorii