Publicat de: adierea | septembrie 12, 2009

Nr. 12 septembrie-octombrie 2009 „Despre Relaţii”

Stropi de viaţă

Relaţii virtuale


dydmonitorÎn ultimii ani lucrurile au început să evolueze cu o viteză uimitoare. Bunicii şi poate chiar şi părinţii noştri pe vremea când erau de vârsta noastră, nu ştiau ce înseamnă periuţa de dinţi automată (cu baterii), geam termopan, uşă metalică, aer condiţionat, lumină prin curent electric (poate doar când fulgera aveau lumina), pizza, până chiar şi „bătrâna” Dacia are în prezent închidere centralizată, airbag-uri, ABS, servodirecţie, geamuri electrice, iar viitorul sună bine pentru Dacia.

O dată cu acestea au evoluat şi mijloacele de comunicare. „Vechile” plicuri pentru scrisori au cam luat „pauză” acestea fiind înlocuite cu plicuri virtuale. Azi apeşi un buton care-ţi v-a deschide o realitate în care tu încă nu eşti prezent. Sigur, cred că te-ai prins de ce este vorba. Dacă ai răspuns „calculatorul” atunci e corect.

Ca fiecare lucru calculatorul are avantaje şi dezavantaje. Depinde cu ce scop îl foloseşti. Acum, cu ajutorul lui poţi 1ajunge oriunde în lume cu un singur click. Poţi primi informaţii de peste tot din lume. Sunt centre şcolare care îşi postează cursurile pe internet. De aceste avantaje profită mulţi. Dar acestea pot fi şi o scuză pentru a mai lungi timpul de stat în faţa monitorului cu încă câteva minute sau poate chiar ore. Când toţi îţi spun: ” gata pentru azi! ţi-a ajuns”, tu însă spui „încă puţin încă n-am luat lecţia/referatul”. Ţi-ai putea lua lecţiile de pe PC într-o oră, maxim o oră jumate. Dar poate de multe ori te prinde ora trei dimineaţa… , să nu uităm că s-a inventat şi messenger-ul. Multora le place să vorbească de dragul de a vorbi. Aşa de informat poţi fi, încât poţi şti când cineva face duş…Pe messenger se pot face combinări de câte doi sau chiar mai mulţi. E de-ajuns un nume fals (id) pentru a intra în contact cu oricine. Nu se ţine cont că acea persoană e o necunoscută, contează relaţia, că doar la biserică aşa am învăţat, să ne facem prieteni…Sunt unii aşa de pricepuţi în a scrie versuri de dragoste pe internet, încât îl întrec pe Eminescu. Iar cel/cea care primeşte mesajul se simte important/ă preţuită, sau mai grav iubită. Cum poţi iubi o persoană care n-ai văzut-o niciodată nu-i şti familia, nu-i sti faptele, de fapt nu o cunoşti?! La avatar poate să aibă o poză cu Pamela Anderson şi tu să crezi că ea e cea din poza. Astfel de relaţii ori nu ţin mult dacă se formează, ori duc la moarte. Tu de fapt iubeşti doar virtual, doar în mintea ta crezi că îţi place de ea. Dacă după ce vorbiţi pe internet şi apoi vă întâlniţi e O.K. Deşi sunt multe cazuri în care cel puţin unu dintre cei doi „uită” să vină la întâlnire. Sau dacă nu-ţi merge cu o persoană încerci cu alta. Şi tot aşa până când ajungi să cunoşti toate fetele sau băieţii din ţară şi până ajungi să vezi cum trec anii şi tu rămâi singur alegându-te doar cu nişte „prieteni” virtuali, poate „extratereştrii” şi cu o dependenţă prea mare, de calculator. Ştiu tineri care după ce cunosc pe cineva în primul lucru, ca dată de contact, cer id-ul de messenger în loc de numărul de telefon. La ora actuală sunt o sumedenie de site-uri care „ajută” tinerii în dragoste (cele matrimoniale) şi chiar dacă costă, sunt destul de „drogaţi” încât să nu se uite la trei euro , chiar dacă e criză. Din toate acestea se va alege doar praful. Dumnezeu ne învaţă că de aceea v-a lăsa fiul pe tatăl sau pe mama sa şi se v-a uni de nevastă-sa şi vor forma un singur trup. Gândind logic, cum se va te uneşti cu cineva pe care nu l-ai văzut niciodată? Tu aici şi ea/el peste ocean….? Probabil în mintea ta te vezi „lipit” de acea persoană, dar şti foarte bine că niciodată nu vei putea avea o relaţie cu acea persoană.

2Domnul are daruri minunate pentru copiii Lui. Lasaţi-o mai „moale” cu calculatorul. Dacă îţi place de cineva, ai tăria şi spune-i în faţă. Pentru a împlini porunca Domnului caută fata/băiatul acela în biserică. Nu te prinde la un jug nepotrivit. Nu lua o fată care nu e convertită; O fată la care pe primul loc nu-i Dumnezeu. (Iar dacă ai o prietenă nu te speria dacă ea îţi spune că Îl iubeşte pe Domnul mai mult decât pe tine, în cazul asta nu fi gelos. Din contră şi tu trebuie să-L iubeşti pe Domnul înainte de a-ţi iubi soţia. Cristos este capul trupului, iar voi doi formaţi trupul). Trebuie doar să o alegi, iar Domnul va binecuvânta relaţia voastră. Roagă-te pentru relaţia pe care vrei s-o începi. Pune totul înaintea Domnului.

Aş vrea ca tinerii creştini de azi să aibă relaţii sănătoase în Lumina Scripturii. Fiţi binecuvântaţi şi iubiţi cu o iubire neprefăcută.

Spune NU relaţiilor extraterestre!

Răzvan Trifan


Răspunsuri

  1. Pace! As avea ceva de comentat in legatura cu cele spuse…in primul rand,ce se intampla daca de ex. la mine in biserica, nu am gasit o persoana cu care sa ma potrivesc? sau sunt putini de varsta mea? In al doilea rand, eu cu sotul meu, asa ne-am intalnit, pe mess…mai precis pe mirc…am vb un an, neam intalnit….am fost prieteni, apoi iubiti, logodnici…si neam casatorit..si ne iubim foarte mult. Nimic extraterestru in relatia noastra…Poti avea o relatie sanatoasa si in Lumina Scripturii…si cu o persoana care o intalnesti pe mess..sau…din contra…poti sa dai peste ¨specimene¨ in ¨lumea reala¨, ca sa ii zic asa. Chestia devine riscanta cand tu nu esti sincer ca persoana…si pui la avatar poza cu alta persoana…ideea e ca daca incepi sa vb cu ineva..indiferent care sunt intentiile…consider ca cel mai bine e sa fii sincer…Multumesc pentru atentie! Pacea Domnului

    • am specificat in articol ca daca te intalnesti cu persoana cu care ai vorbit pe internet e ok…si e si mai ok daca relatia voastra „merge”. Sigur astfel de cazuri sunt mai rare , dar nu am spus ca nu exista.

  2. Ma bucur pentru experienta ta. Dumnezeu sa va binecuvanteze casnicia! Daca vei citi un pic mai atent, vei observa ca autorul articolului mentioneaza umrmatorul lucru:”Dacă după ce vorbiţi pe internet şi apoi vă întâlniţi e O.K. „. In cazul vostru voi v-ati intalnit si apoi s-a nascut relatiia voastra de iubiti dar cunosc cazuri care „sunt impreuna” dar nu s-au vazut niciodata, practic sunt impreuna cu cineva pe care nici macar nu cunosc. Nemaivorbind ca avand o astfel de relatie risti sa te supui unor pericole cum ar fi traficul de carne vie.
    Multe binecuvantari!

  3. Am publicat acest articol pe http://sinnersaved-rebeca.blogspot.com va multumesc!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: