Publicat de: adierea | noiembrie 27, 2009

Nr. 13 decembrie 2009 „Despre vise”

Teama de a visa

„Mi-e teamă că nu o să reuşesc”, ”Nu o să reuşesc niciodată să intru” şi alte asemenea gânduri ne trec prin minte atunci când încercăm să ne stabilim nişte scopuri sau idealuri pe care vrem să le atingem. De ce mereu gândurile negative ne invadează mintea şi nu mai putem să ne concentrăm şi abandonăm înainte de a începe ?

Încă de la căderea în păcat, frica s-a instalat în fiinţele noastre ca o consecinţă imediată şi ea a invadat mai apoi, în toţi oamenii care au urmat după Adam şi Eva. Frica este o reacţie de autoapărare a organismului uman faţă de necunoscut. Vedem această frică a poporului Israel în momentul în care Dumnezeu se descoperă pe muntele Sinai. Vedem frica lui Isaia când vede gloria lui Dumnezeu. Frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii spunea Solomon şi aşa şi este. Fără frica de Dumnezeu, Cel care a creat lucrurile şi prin care toate stau în fiinţă, ajungem în extrema mândriei ca şi diavolul.

Odată cu venirea Domnului Isus în lume, Dumnezeu pregătea ceva măreţ, o taină prin care avea să dea la o parte frica nejustificată care ne bântuie din Eden încoace. Avea să elibereze pe orice om care va crede în El de sclavia păcatului ”Dacă rămâneţi în cuvântul Meu sunteţi într-adevăr ucenicii Mei, veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi”.

Credinţa în jertfa Domnului Isus te face cu adevărat liber! Dar urma ceva şi mai măreţ. Duhul Sfânt care până atunci nu fusese dat, urma să locuiască în cei care prin cuvântul lui Isus vor crede în El. Apostolul Pavel spune: ” Căci noi nu am primit un duh de robie ca să mai avem frică, ci un duh de înfiere care ne face să strigăm: Ava! adică, Tată! ”.

Extraordinar! Duhul lui Dumnezeu e Cel care îndepărtează frica nejustificată din viaţa noastră şi ne aduce în relaţia tată-fiu cu Dumnezeul cerurilor şi al pământului. Dar ce legătură are asta cu visurile mele, cu idealurile mele ? Totul depinde de acest adevăr. Prin faptul că eu îmi găsesc împlinirea în Dumnezeu, El mă face asemenea Domnului Isus, care a făcut voia Lui întru-totul pe pământ. Cu Duhul Lui odihnindu-se peste mine va mai fi ceva imposibil de atins? Nu. “Este oare ceva greu pentru Domnul?” Nimic nu este cu neputinţă celui ce crede! Vei primi curaj şi putere să treci peste orice lucru aparent rău din viaţa ta, şi mai mult decât atât: viaţa ta nu va mai depinde de circumstanţe, ci vei depinde întru-totul de Domnul Isus!

Abrudan Marius


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: