Publicat de: adierea | decembrie 29, 2009

A trăi adevărul de Babeş Raluca Georgiana

A trăi adevărul


Din vechime, filozofii s-au întrebat ce este adevărul, dar acesta nu a fost găsit, ci fusese descoperit înaintea lor, prin persoane luminate de Duhul Sfânt. Proorocii au relatat oamenilor ceea ce au văzut şi au auzit despre Adevăr. Unele persoane au recunoscut Adevărul şi, în slăbiciunea lor, au văzut cât de mare este puterea acestuia.

În faţa măreţiei divine mulţi oameni se pleacă şi o recunosc, se simt slabi, chiar acuză unele păcate, dar se scuză prin expresia „aşa sunt toţi”. Cât de nepotrivită este această stare! Oamenii nu au fost chemaţi să facă aprecieri sau constatări despre puterea lui Dumnezeu. Mântuirea este oferită. Oricine este liber să o primească, nu trebuie să ne oprim la jumătatea drumului, ci să mergem până la capăt până la Cel care a adus mântuirea sufletelor noastre.

Adevărul este cel mai de preţ cuvânt din zilele noastre, cel mai folosit, cel mai „urmărit”, dar cel mai puţin trăit într-o lume coruptă. Dacă toată lumea ar spune adevărul, atunci modul de viaţă s-ar schimba, s-ar iubi unii pe alţii, nu şi-ar mai face rău unii altora, va fi cu adevărat pace pe pământ, fiindcă „Adevărul” este Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos, El este Calea, Adevărul şi Viaţa şi ne învaţă să trăim acest adevăr ca sa putem să moştenim viaţa veşnică.

Mărturisirea strâmbă împotriva aproapelui duce la îngrădire în propriul cerc vicios. Mărturisirea adevărului duce la o pace deplină, la încredere unii în ceilalţi şi nu ar mai fi nevoie de justiţie. Dar acest lucru nu e respectat, adevărul fiind ocolit sau lipsind cu desăvârşire. Nici nu are cum să fie altfel, din moment ce adevărul nu e prezent în inima oamenilor, mai întâi, iar inima lor este, în schimb, plină de tristeţe, ură, dispreţ, neîncredere şi lipsa iubirii. Nu au cum să spună adevărul fără a iubi, iar iubirea nu au cum să o aibă pentru că Cel ce este iubire, nu îşi are sălaşul în inimile acestor fii rătăciţi.

Prin adevăr suntem liberi: teama dispare, frica se risipeşte, dragostea ne copleşeşte, liniştea domneşte înlăuntrul nostru. Cel care trăieşte în minciună nu are pace, este chinuit de gândul că va fi descoperit şi va fi pedepsit. Cuvântul lui Dumnezeu ne relatează povestea a doi oameni care au minţit Duhului lui Dumnezeu şi au fost pedepsiţi cu moartea.

În ţară, în şcoli, în societate, în familie, între vecini, la orice pas unde vedem că nu domneşte adevărul, totul se ruinează mai devreme sau mai târziu, la timpul potrivit.

Adevărul trebuie cunoscut, ales, crezut, iubit, mărturisit, ascultat şi respectat. A trăi adevărul înseamnă să nu trăieşti numai pentru tine.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: