Publicat de: adierea | decembrie 29, 2009

Adevărul de Corbuleanu Mirela Florentina

Adevărul


Adevărul face parte din viaţa oamenilor. Acesta în sine este un adevăr. Trebuie să ne gândim la el ca la propria noastră existenţă. Când spunem ceva trebuie să simţim în suflet puritatea şi claritatea acelei vorbe.

Singura condiţie ca acesta să se dezvăluie este aceea ca el să fie clar pentru noi. Să nu existe nici o îndoială în adâncul sufletului nostru.

Oricâte piedici am întâmpina în viaţă, acesta iese la lumină prin intensitatea lui cu sau fără voia noastră. Acesta se bazează pe credinţă şi încredere şi se manifestă exact cum îl gândim şi cum îl simţim .

Propriul nostru mod de a gândi ne face uneori să fim sinceri, buni şi înţelegători, să avem o gândire pozitivă, iar noi simţim tot ce poate gândi mai frumos o fiinţă. Iar alteori ne face să fim răi orgolioşi, îngâmfaţi şi invidioşi faţă de cei din jur. Aceste defecte pe zi ce trece ne dezechlibrează şi îndepărtează şi mai mult de semenii noştri lăsându-ne pradă păcatului.

Minţindu-i pe cei din jur , de minţim pe noi înşine. Minciuna ne face să avem gânduri necugetate pe care adeseori le arătăm semenilor noştri prin fapte şi vorbe sau prin ceea ce suntem, ceea ce vrem şi ceea ce ne dorim de la viaţă.

Îndepărtându-i pe ceilalţi de lângă noi vom deveni răi, violenţi iar acest lucru ne v-a izola de restul lumii retrăgându-ne într-un colţ  al nostru de unde vom vedea viaţa într-un alt mod, cu alţi ochi decât ceilalţi.

De aceea este bine ca întotdeauna să fi sincer, să simţi în suflet adevărul atunci când spui sau afirmi ceva, să ai încredere în cei din jur. Astfel semenii vor vedea în tine un alt om, un prieten adevărat cu care pot vorbi şi în care pot avea încredere.

Chiar dacă omul încearcă să se gândească la tot ce e bine şi frumos în viaţă au şi percepţii ascunse în inconştient care îi fac să gândească negativ, să mintă şi să nu aibă încredere în nimeni…

Mereu  trebuie să spunem adevărul oricât de crud ar fi, să avem încredere în persoanele apropiate, iar când cineva ne minte să credem exact ce sţim , aşa adevărul va ieşi repede la lumină.

Tot ceea ce gândim va apărea în faţa noastră ca un fapt real, gândurile sunt eventuale uşi către viitor acesta este un adevăr pe care mulţi nu vor să îl creadă.

Chiar dacă percepem altfel, adevărul este tot ceea ce vedem , simţim, auzim, gândim.El  va ieşi înaintea noastră exact cum l-am văzut şi l-am simţit deoarece nu este nici o putere care să îl spulbere.

Când adevărul este existent în conştiinţa noastră devine mult mai puternic fiind imposibil de învins şi va ieşi singur la suprafaţă.

Nu e nimic mai puternic decât puterea care luminează adevărul. Această putere fiind foarte puternică  poate lucra fără prezenţa omului.

Fie că vrem sau nu, adevărul se va autodezvălui deoarece este ceva real care s-a întâmplat pe când minciuna nu poate fi dezvăluită pentru că acea faptă nu există este doar în imaginaţia noastră.

Atunci când cineva ne minte trebuie să credem în ceea ce este cu adevărat pentru noi şi să nu avem nici o îndoială deoarece oricât de trist ar fi adevărul şi în orice împrejurime ne-am afla acesta se va face cunoscut întregii lumi datorită credinţei noastre.

Acesta va înlătura fiecare urmă a minciunii , de aceea se spune că “minciuna are picioare scurte” . Ceea ce este adevărat în interiorul sufleutlui uman se va dezvălui, adevărul va ieşi la lumină, iar noi trebuie să avem încredere în el, deoarece acesta v-a arăta aşa cum l-am simţit noi.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: