Publicat de: adierea | iunie 15, 2010

Nr. 16, „Libertatea”

“Facă-se voia Ta!”

Aceste cuvinte îmi răsună deseori în minte şi în suflet. De multe ori vin înaintea lui Dumnezeu cu cererile mele…stau jumătate de oră pe genunchi să Îi spun ce mi-aş dori, planurile mele, etc, şi apoi închei cu: “Dar totuşi…facă-se voia Ta în toate.” Mi-a fost foarte greu să cunosc clar care este voia lui Dumnezeu pentru viaţa mea. Probabil că şi voi vă confruntaţi sau v-aţi confruntat cu acelaşi lucru. Mi-a fost greu să înţeleg voia Lui, dar de cele mai multe ori mi-a fost şi mai greu să o accept.

Aş vrea în continuare să vorbesc puţin despre cum am putea să cunoaştem voia lui Dumnezeu pentru viaţa noastră, a fiecăruia. Este foarte important ca să fim siguri că ceea ce cerem sau vrem să facem Îl va glorifica pe Dumnezeu şi ne va ajuta să creştem spiritual, şi să fim siguri că ceea ce cerem sau vrem să facem nu este ceva ce Biblia interzice. Se întâmplă de multe ori ca, deşi aceste două condiţii sunt asigurate, totuşi Dumnezeu să nu ne dăruiască ceea ce am cerut. Atunci este posibil ca pur şi simplu să nu fie voia lui Dumnezeu ca să primim ce am cerut, sau poate că trebuie doar să aşteptăm  un pic mai mult pentru asta. Cunoaşterea voii lui Dumnezeu este uneori dificilă. De obicei oamenii vor ca Dumnezeu să le spună unde să lucreze, ce să facă, unde să meargă la facultate, cu cine să se căsătorească, etc. Însă Dumnezeu dă rar oamenilor  informaţii de acest fel, directe şi specifice. În Romani 12:2 spune: “Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” Dumnezeu ne premite să facem alegeri în privinţa acelor lucruri. Singura decizie pe care Dumnezeu vrea ca noi să nu o luăm este aceea de a păcătui sau de a ne împotrivi voii Sale. Până la urmă, cum ştii care e voia lui Dumnezeu pentru tine? Trebuie să doreşti voia Lui în viaţa ta, mai presus de voia ta. Este foarte important ca să citeşti Biblia zilnic, să ai o relaţie personală cu Dumnezeu, ca să poţi să-I recunoşti vocea şi să recunoşti împrejurarea prin care El Şi-a arătat voia Sa pentru tine. Un alt lucru important prin care poţi să ştii dacă eşti în voia lui Dumnezeu, este pacea pe care o ai în suflet. Atunci când faci ceea ce vrea El pentru tine, Dumnezeu pune pace şi linişte în inima ta. Şi încă un lucru foarte important e să aşteptăm timpul potrivit pentru toate. Suntem foarte tentaţi ca atunci când vedem că Dumnezeu « întârzie », să preluăm noi controlul. Şi din păcate mulţi facem aşa, ajungem apoi să suferim şi Îl mai şi întrebăm pe Dumnezeu de ce e aşa. Deşi noi ştim şi suntem conştienţi de greşeala pe care am făcut-o atunci cînd n-am avut încredere în « timpul potrivit » a lui Dumnezeu.

Sunt unii oameni care afirmă că voia Lui Dumnezeu este bună. Dar pentru ei înşişi nu o pot accepta. Ei simt că pur şi simplu nu se potriveşte caracterului lor, trece peste nivelul lor de comoditate. Totuşi Biblia ne învaţă că voia lui Dumnezeu este acceptabilă. Şi până la urmă, cine poate şti cel mai bine ce se potriveşte nevoilor tale decât Cel care te-a creat şi care ţi-a dat viaţă ? Voia lui Dumnezeu nu te conduce doar la începutul vieţii pentru ca apoi să se stingă încetul cu încetul şi să te lase bâjbâind şi întrebându-te ce să faci în continuare. Voia Lui este completă şi nu-i lipseşte nimic. Când te gândeşti să urmezi planul lui Dumnezeu pentru viaţa ta, un plan care este bun, acceptabil şi căruia nu-i lipseşte nimic, ce motiv ai avea pentru a te teme ? Cum ai putea vreodată să te plictiseşti ? Pe măsură ce cauţi voia lui Dumnezeu, scopul Lui pentru viaţa ta, este crucial să înţelegi pe deplin că voia lui Dumnezeu este bună, plăcută şi perfectă.

Am învăţat în ultima perioadă că indiferent de ce presupune voia lui Dumnezeu, aşteptarea şi răbdarea aceea, se merită din plin să-L faci pe El suveran pestre viaţa ta şi să încredinţezi fiecare domeniu din trăirea ta în mâna Lui. Nimic nu se compară cu sentimentul acela de pace şi de binecuvântare pe care îl simţi când ştii că faci ce doreşte Dumnezeu pentru tine. Dumnezeu să ne ajute să putem spune în fiecare zi, la fiecare decizie care trebuie luată : Doamne, facă-se voia Ta în toate !

Mă rog ca fiecare dintre voi să va găsiţi plăcerea în voia lui Dumnezeu, ca mai apoi, la sfârşitul vieţii, să zâmbiţi din toată inima şi să puteţi spune că aţi urmat în toate voia Lui, fie că aţi înţeles sau nu de multe ori de ce e aşa. Don « Robbie » Robertson a fost timp de mai mulţi ani, una dintre persoanele cele mai importante de pe insula Word of Life. Cu mult înainte ca cei de la Nike să facă popular acest slogan, Robbie obişnuia să spună : « Just do it ! » (Doar fă-o !). El îşi semna toate scrisorile cu aceste cuvinte, însoţite de versetul din Ioan 13 :17 : « Dacă ştiţi aceste lucruri, ferice de voi dacă le faceţi ! ».  La sfârşitul acestui articol despre voia lui Dumnezeu, fie ca El să ne ajute doar s-o facem !

„Dacă noi ascultăm de Dumnezeu, răspunderea apasă asupra Lui, şi nu asupra noastră.”

Delia Chiş

Articolul pe care l-aţi citit a fost publicat în revista creştină Adierea în nr. 16, dacă doriţi să citiţi şi restul revistei vă aşteptăm la lansări unde o puteţi achiziţiona sau aveţi la dispoziţie posibilitatea unui abonament.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: