Publicat de: adierea | august 3, 2010

Rezultate concurs restaurare

Jurizarea a fost făcută de către 4 persoane care aparţin lucrării Adierea: Indrie Cristina, Pelea Alexandra, Pele Lucian şi Mădălina Căuneac. Toate eseurile respectiv poeziile au fost deosebite dar din păcate avem doar un premiu(şi acesta mai mult simbolic). Însă adevăratul dar este bucuria de a folosii talantul pe care ni l-a încredinţat Dumnezeu.
Vă felicit pe toţi pentru talentul de care aţi dat dovadă şi vă îndemn să continuaţi să scrieţi spre slava lui Dumnezeu!
Căştigătorul- Locul 1: Sorin Jivoiu cu eseul- „FEMEIA – superioară sau inferioară bărbatului?”
Eseul lui Sorin, ne-a plăcut datorită curajul său de a trata această temă. Morala şi învăţătura eseului este folositoare şi sănătoasă.
II: Groza Alin cu poezia “Eu, inamicul meu”
O poezie scrisă cu mult talent şi smerenie. Un adevăr profund, eu-l nostru trebuie să moară ca slava lui Hristos să se vadă în noi. „Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine”. Galateni 2:20
III: Groza Alin cu poezia “Scrisoarea unui Tata”
Un text sensibil izvorât din inima lui Dumnezeu.
IV: Cristian Boariu cu poezia “În valea umbrelor cenusii”
O poezie superbă. Pe mine(Cristina) sincer m-a impresionat. Sper să continui să îţi exploatezi talentul!
V: Ioan Ciobota cu eseul “Vremea împăcării – Poarta închisă definitiv”
Un eseu cu un mesaj uitat: „precum iertam si noi gresitilor nostri”. Un eseu ce ne îndeamnă să redescoperim nobleţea sufletului prin iertare.
VI: Corneliu Ionut Vaipan cu poezia “Chemarea Divină”
Poezia e o operă sensibilă la glasul lui Dumnezeu. Corneliu ne-a relatat că „poezia a fost compusa in urma cutremurului care a avut loc in Italia . Aprilie 2009”.
VII Simona Ilaşcă cu poezia “Încrede-te în Domnul”
O frumoasă poezie care ne îndeamnă să ne încredem în Dumnezeu în vremurile grele.
VIII Puchea Dorel cu poezia “Veniţi creştini la pocăinţă”
Un mesaj simplu, în versuri simple cu un îndemn esenţial. A fost prima poezie a autorului după ce l-a cunoscut pe Hristos.
IX Donese Simona cu poezia“Dragostea dintâi” şi Ioan Ciobota cu eseul “După 20 de ani- Cel mai bun prieten al meu din liceu”(pe acelasşi loc)
„Dragostea dintâi” este o poezie ce exprimă drama pierderii credinţei şi înţelepciunea autoarei:”Cel ce-a vrut ca sa-l urmezi/ Nu va face transformarea,/ Chiar de te-ar zdrobi durerea, /Chiar de-a fost candva botez.”
Eseul domnului Ciobota relevă drama timpului condusă de patimi, o mărturie a ceea ce pot face patimiile din om indiferent de calităţile sau statulul acestuia. Viaţa ne dă lecţiile cele mai grele.
X Corneliu Rotar cu poezia: “Întoarce-te acasă” şi Puchea Dorel cu poezia“Înaintea ta Isuse”(pe acelaşi loc)
Poezia “Întoarce-te acasă” păstrează chemarea unui Tată cu o inimă plină de iertare.
Domnul Puchea Dorel ridică în poezia sa o întrebare pe care cu toţii ar trebuii să ne-o punem: „Oare câți din lume astăzi sincer, DOAMNE, TE iubesc?”.
XI Popa Elena Aurora cu poezia “Preţuieşte viaţa!”
Mi-a plăcut enorm tonul optimist şi vesel al poeziei, o poezie cu suflet de copil. „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu nici un chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.”
Am găsit mult talent în poezia aceasta: ” Bucură-te de existenţa unei umbre sau a unei bucăţi imense de cer.”.
XII Olariu Elena “Ce fel de seminţe culegem?” şi Corneliu Ionut Vaipan cu poezia “Scrisoare pentru tineri” (pe acelasşi loc)
Poezie doamnei Olariu evidenţiază starea societăţii române, disperarea ţăranului şi supremaţia lui Dumnezeu în faţa stăpânirile timpului. O poezie ce ne îndeamnă la încredere în Dumnezeu.
“Scrisoare pentru tineri” e o poezie care îndeamnă tinerii la pocăinţă.
XIII Birlea Irina cu poezia: “Intalnirea cu Isus” şi Donose Simona cu poezia“Treptele cunoaşterii”
“Intalnirea cu Isus” este frumoasa mărturie în versuri a autoarei.
“Treptele cunoaşterii” lui Dumnezeu…
XIV Popa Elena Aurora– cu poezia“Viitor? Trecut?”
O poezie despre vinovăţie şi blestemul obijnuinţei.
XV Olariu Elena– cu eseul: “Boala sufletului”
„Boala sufletului vine de la nemuncă şi invidie.” ne relateazî autoarea.

Baremul a fost următorul:
corectitudine teologică 20
mesajul transmis 20
talent artistic sau jurnalistic 25
încadrare în temă 10
titlul 10
limbajul folosit 10
încadrarea în spatiu 5


Răspunsuri

 1. […] Rezultatele concursului Publicat 4 august 2010 Uncategorized Leave a Comment Etichete:Adierea, concurs, rezultate aici […]

 2. numai faptul ca s/a incercat participarea la acest concurs cu tematica cultural/religioasa si tot spune ceva. spun acest lucru intrucat se observa o racire a cetateanului, indiferent de varsta, cult sau stare sociala, fata de Biserica in general si Credinta in special, acesta , cred eu, datorita faptului ca pe primul loc se pune starea materiala si , in loc de iubire, mercantilismul. in orice cay, literarura religioasa, are mesaje de transmis si, cel mai bun…continua. Nu ne vom retrage nici noi insa…M/as bucura sa se mai organiyeye atare concursuri, nu pentru premii ci doar pentru a incerca sa inmultim talantii primiti de la Dumnezeu….

  • Da aveti dreptate. Si pe noi ne-a bucurat cand am vazut 12 participanti. Din pacate literatura nu prea mai este apreciata, cu atat mai putin cea crestina. Din aceasta cauza lansarea unui volum de poezii sau scrierea unei carti devine un vis pueril pentru unii. M-as bucurara sa vad mai multi oamenii care sa promoveze literatura crestina si in acelasi timp sa isi foloseasca talentul, indiferent de confesiune sau varsta. M-am bucurat ca la acest concurs au participat si ortodocsi si penticostali si baptisti. Si varstele concurentilor au fost foarte variate. Ma bucur ca cei tineri isi exploateaza talentul iar cei mai inaintati in varsta nu au incetat sa scrie.

   Vom mai incerca pe viitor sa organizam un astfel de concurs(si anul trecut am avut un concurs cu tema „adevarul”.
   Binecuvantari!

 3. ai dreptate elena… urmareste blogul si vei afla de viitoare concursuri sau promotii 🙂

 4. […] Rezultate concurs restaurare Wed Aug 04, 2010 1:58 am Jurizarea a fost făcută de către 4 persoane care aparţin lucrării Adierea: Indrie Cristina, Pelea Alexandra, Pele Lucian şi Mădălina Căuneac. Toate eseurile respectiv poeziile au fost deosebite dar din păcate avem doar un premiu(şi acesta mai mult simbolic). Însă adevăratul dar este bucuria de a folosii talantul pe care ni l-a încredinţat Dumnezeu. Vă […] […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: