Publicat de: adierea | martie 7, 2011

Supliment nr. 19- 8 Martie

8 Martie

8 martie, ziua femeii. Parerea mea ii ca este una din singurele „sarbatori” sau zile mai speciale care merita tinute intr-adevar. Sarbatorim femeia, si tot ce reprezinta ea.

Adam a fost primul om creat de Dumnezeu, iar Eva mai tarziu, dar in ciuda acestui fapt Eva a fost conceputa de catre Dumnezeu mult mai complexa si mai deosebita decat Adam. Adam era tipul singuratic, care tacea si facea, tipul dur si masculin; in schimb Eva era femeia delicata, vorbareata, plina de sentimente si care simtea tot timpul nevoia de a fi langa cineva. Cu alte cuvinte, Eva era compusa din toate lipsurile lui Adam, astfel incat cei doi sa se potriveasca de minune.

Chiar daca a fost creata dupa Adam, femeia reprezinta capodopera lui Dumnezeu. Ea a fost creata ca un ajutor potrivit pentru om… din pacate in ziua de azi nu mai poate fi vorba de asa ceva… am uitat sa tratam femeia cu respect, dragoste, atentie si ca un ajutor potrivit. Azi din pacate femeia e tratata ca un obiect, un lucru oarecare, este considerata de multe ori inegala barbatului, si exploatata de multe ori sentimental, fizic sau chiar sexual.

Azi ar trebuii sa intelegem ca femeia este egala cu barbatul si ca nici unul nu este mai presus, ar trebuii sa invatam ca femeia este un vas plin de sentimente, ca trebuie tratata cu iubire si respect, ca femeia nu este o jucarie sexuala, si ca nu iti poti bate joc de ea asa cum vrei, fara ca lucrul acesta sa aiba vreo consecinta.

In 1 Petru 3:7 suntem indemnati sa dam „cinste femeii ca unui vas mai slab” de fiecare data cand o femeie are de suferit din diverse motive, devine tot mai slabita, pana cand intr-o zi acest vas se va sparge si continutul va fi varsat, fara a mai putea fi adunat inapoi. Umpleti un vas cu apa, si apoi dati cu el de pamant sa se sparga; poate veti reusi sa refaceti vasul, dar apa nu o veti mai putea aduna… veti aduna noroi, praf sau poate chiar nimic. Asa este si in cazul femeii, cu cat actiunile noastre se indreapta mai mult impotriva lor devin slabite, pana cand pierd tot ce au mai bun si mai frumos in ele.

Acum cand sarbatorim femeia, haide-ti sa o cinstim si sa o pretuim la adevarata ei valoare, stiind ca femeia este mai mult decat un trup.

Pele Lucian

 


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: