Publicat de: adierea | aprilie 20, 2011

Supliment nr. 20- Pastele: traditie sau sarbatoare?

Priveam zilele acestea la TV, printre alte lucruri am auzit vorbindu-se destul de des despre pretul carnii de miel(sau al carnii in general) si despre oua si alte alimente specifice mesei de Paste. Concluzia fiecarui reporter era faptul ca toate sunt prea scumpe, ca omul de rand nu si le permite si ca vom avea un Paste ’’sarac’’  din punctul acesta de vedere. Gandindu-ma la aceste lucruri, am ajuns sa realizez ca pentru multi Pastele nu inseamna mai mult decat o slujba la biserica in noaptea invierii, un miel pe masa si oua rosii si eventual asteptarea iepurasului; uitam sa ne bucuram si sa sarbatorim cu adevarat Pastele.

Poate multi veti spune, ca nu simti ca e Paste fara aceste lucruri, si indr-adevar, nu e Paste fara miel, oua rosii si iepuras pentru ca asta inseamna cu adevarat  pentru noi Pastele. Am uitat sa ne bucuram de invierea Domnului Isus, am uitat sa ne aducem aminte de patimile Lui, am uitat ce inseamna cu adevarat Pastele.

Am ajuns sa facem o traditie din Paste, nu o sarbatoare: traditia mielului taiat si a oualor rosii, uitand de adevaratul Miel junghiat pentru noi.

Isus nu a murit si a inviat ca noi sa avem alta sarbatoare, un alt motiv sa fim mai buni, un alt motiv sa cheltuim bani pe mancare si daruri. Isus a murit si a inviat ca noi sa fim iertati si impacati cu Tatal.

Pastele a ajuns o traditie deoarece am adaugat  lucruri care nu isi au neaparat rostul, si cel mai grav este ca punem accent pe ele  mai mult decat pe sarbatoare in sine. Spunem ca sarbatorim Pastele, dar de fapt ce sarbatorim? Iepurasi, miei si oua sau Invierea Domnului Isus?

Haidem sa lasam traditia la o parte si sa punem accentul pe Domnul Isus, pe moartea si invierea Lui, caci fara mancare exista Pasti, dar fara Isus nu!

Hristos a inviat!

Pele Lucian


Răspunsuri

  1. Dumnezeu a suferit pt noi.!!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: