Publicat de: adierea | mai 11, 2010

Supliment nr. 16- Mântuirea ca libertate

În iunie va apărea nr. 16 al revistei Adierea, ea va trata tema libertăţii. Dar până la apariţia numărului vă oferim un „supliment”:).

Mântuirea ca libertate

Ce înseamnă a fi mântuit? Conform dicţionarului limbii române termenul,,a mântui” înseamnă  A (se) salva dintr-o primejdie, din robie, de la moarte , a ierta sau a obține iertarea pentru păcatele săvârșite, a scăpa de pedeapsa divină; a (se) izbăvi, a (se) salva.

Omenirea întreagă are o nevoie substanţială de a fi salvată din păcatele care apasă greu asupra ei. Omul tânjeşte mereu după libertatea conştiinţei,a cugetului,pentru că doar aşa poate fi fericit.(Psalmul 32:1 ,,Ferice de cel cu fărădelegea iertată şi de cel cu păcatul acoperit.”)

Hristos a venit în lumea noastră pentru a ne elibera de povara păcatelor noastre şi pentru a ne oferi mântuirea. (Romani5:6 spune: ,,Căci pe când eram noi încă fără putere,Hristos,la vremea cuvenită a murit pentru cei nelegiuiţi.”) De ce? Din DRAGOSTE.Şi atât! Dragostea lui Dumnezeu a fost atât de puternică încât L-a determinat să-şi trimită unicul Fiu ca preţ de răscumpărare pentru noi pentru ca noi să putem fi liberi.(Romani 5:8:,,Dar Dumnezeu îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că pe când eram noi încă pacătoşi ,Hristos a murit pentru noi.”)

Mântuirea pe care Isus ne-a oferit-o prin moartea Sa pe crucea de la Golgota este darul cel mai preţios pe care l-am putea primi vreodată. Însă un dar poate fi acceptat sau respins. Cristos ne-a oferit salvarea însă şi posibilitatea de a alege dacă vrem să beneficiem de ea,sau nu. Cum putem beneficia de acest dar? Crezând din inima noastră în Isus Hristos şi în puterea învierii Lui.(Fapte 10:43b:,,Oricine crede în El capătă prin Numele Lui iertarea păcatelor”)

De ce această libertate? N-ar fi fost mai uşor ca Dumnezeu ,în Autoritatea Sa să ne determine să acceptăm acest cadou,să ne oblige? Omul ar fi scăpat de o groază de temeri şi responsabilităţi,ar fi fost izbăvit. Însă cheia stă în însăşi esenţa lui Dumnezeu.El este dragoste.Apostolul Pavel ne vorbeşte despre atributele dragostei în 1 Corinteni 13. Dragostea este îndelung răbdătoare,este plină de bunătate,acoperă totul,crede totul,nădajduieşte totul,suferă totul. Dumnezeu aşteaptă ca noi să alegem să îl slujim,să îl iubim. El nu sparge uşa. Dumnezeu ne vrea fii,nicidecum ,,extazul unui rob fascinat de puterea ce i-a vârât pe veci frica în oase”.

Mântuirea este o libertate. Noi putem alege dacă vrem să beneficiem de ea,sau dacă vrem să o ignorăm. Însă ea ne este oferită cu dragostea celui mai bun TATĂ.

,, Mai mult de-atât, ce jertfa de iubire?
Si cui i-ar da mai mult de-atât prin gând:
Un fiu pierdut să râdă în neştire
şi-un Dumnezeu să cheme lăcrimând?” (Costache Ioanid ,,De ce nu vii?”)

Alexandra Pelea


Răspunsuri

  1. Amin. Foarte frumos, imi place 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: